Consilierii USL schimbă iar viceprimarii Devei

Ieri, în cadrul sedinței de consiliu local, aleşii USL au solicitat introducerea unor puncte suplimentare pe ordinea de zi, prin care să înceteze mandatele de consilieri locali ale celor doi viceprimari, Marcel Morar şi Cosmin Costa. Asta, după ce, au susţinut ei, cei doi au fost excluşi din PNL.

Secretarul Primăriei Deva, Augustin Socol, le-a atras atenţia membrilor CL Deva care au cerut schimbarea viceprimarilor că instituţia nu a fost informată despre faptul că Morar şi Costa au fost daţi afară din partid, decât cu câteva minute înaintea de începerea şedinţei. În acest caz, proiectele de hotărâri privind încetarea mandatelor de drept de consilieri locali ale lui Marcel Morar şi Cosmin Costa nu au fost însoţite de un raport al Compartimentului de specialitate.

Primaria nu a primit o adresă oficială privind excluderea celor doi din PNL, ci o copie după actul original. Cu toate acestea, consilierii USL Deva au solicitat votarea celor două proiecte de hotărâri. Cu opt voturi „pentru“ şi trei abţineri, acestea au trecut. Rămân însă mai multe semne de întrebare în legătură cu legalitatea hotărârilor.

De fapt, aleşii USL au avut ieri, un singur scop, să-i schimbe pe viceprimari din funcţie. Nu au mers până la capăt, ci s-au oprit doar să voteze încetarea mandatelor de consilieri locali a lui Marcel Morar şi Cosmin Costa. Numai că, din nou, se pare că legea a fost încălcată, ceea ce va duce, mai mult ca sigur, la atacarea în contencios a celor două hotărâri.

Şi culmea, ieri, au fost prezenţi la şedinţă toţi membrii USL Deva, pentru că urmau să fie schimbaţi viceprimarii. În schimb, la alte şedinţe, când este necesar să se voteze proiecte importante pentru deveni, mulți dintre ei nu se prezintă.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole