Hunedorenii care se pregătesc de tăierea porcului sunt avertizaţi de medicii veterinari să nu uite să ducă la control carnea. Examenul trichineloscopic este foarte important, pentru că îl poate scăpa pe om de multe neplăceri în ceea ce priveşte sănătatea lui. Trichineloza este o  boală parazitară, comună omului şi animalelor domestice şi sălbatice: porcul, nutria, mistreţul, ursul, lupul, vulpea şi rozătoarele. Boala este determinată de parazitul Trichinella spiralis, iar transmiterea ei se realizează prin consumul cărnii sau a preparatelor de carne de porc sau de vânat infestate.

Aşa că, cei care sacrifică porci în gospodăriile proprii au obligaţia de a recolta probe şi de a le duce la testare. Examenul trichineloscopic se face pe o bucată de muşchi, care se numeşte pilierul diafragmatic.

Cei care nu ştiu cum să recolteze această probă pot să întrebe medicul veterinar. Testarea se poate face la cea mai apropiată Circumscripţie Sanitar – Veterinară. Preţul unui examen trichineloscopic este 15 lei.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole