Tot mai mulți bolnavi de cancer

Peste 7.700 de hunedoreni suferă de cancer, iar numărul de cazuri este în creştere. Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara prezentate cu ocazia unei campanii de prevenire a bolii, din totalul de 7.700, mai mult de 700 sunt pacienţi noi.

În judeţul Hunedoara, cele mai multe cazuri sunt de cele de cancer pulmonar. Astfel, în cazul cancerului pulmonar, în prima jumătate a acestui an medicii au depistat 101 cazuri noi, iar numărul total aflat în evidenţa oncologilor a ajuns la 417. În aceeaşi perioadă de timp au fost înregistrate 45 de cazuri de col uterin, 56 de cancer mamar şi 96 de cancer colorectal.

Potrivit specialiştilor, o treime din cazurile de cancer pot fi prevenite dacă se respectă mai multe reguli care ţin de alimentaţia variată şi sănătoasă, menţinerea greutăţii în limitele normale, activitatea fizică regulată, limitarea consumului de alcool, renunţarea la fumat.

O campanie de informare a hunedorenilor vizavi de modalităţile de prevenire a cancerului se va desfăşura în locurile publice şi în instituţiile de învăţământ din judeţ până pe data de 30 noiembrie.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole