Turneul Național „O harpă de poveste” ajunge la Deva

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva vă invită joi, 29 iunie 2023, începând cu ora 19:00, la Sala „Pro Arte” a Colegiului Național „Decebal” Deva, la Turneul Național „O harpă de poveste”, ediția a IV-a.
La final de iunie, harpista Adriana Cazacu, alături de flautistul Mihai Vaida vor susține concerte într-o nouă ediție a Turneului Național „O harpă de poveste”, care poartă numele ,,Dans și fantezie”. Turneul aduce în prim plan un instrument original, păstrat într-o stare excepțională, care aparţine unei familii cu adânci rădăcini muzicale din România, Iuşceanu-Corjos.
O harpă construită în 1827 de faimosul fabricant de instrumente muzicale Erard, furnizori la acel moment ai Casei regale franceze şi ai Casei imperiale ruse, şi-a început călătoria în România, în urmă cu aproape un secol.
Prin proiectul „O harpă de poveste”, organizatorii și-au propus readucerea la viață a acestei bijuterii, harpa cu dublă acţiune Erard, un instrument care simbolizează rădăcinile și conservarea tradiţiei muzicale românești în cel mai frumos și optimist mod. Totodată, se dorește aducerea pe scenele de concert a parfumului muzical al secolului al XIX-lea, atunci când a fost construit instrumentul.
Program muzical:
G. Enescu – Preludiu din Suita în stil vechi pentru pian, op. 3, aranjament Ion-Ivan Roncea, harpă solo
J. Lauber – 4 dansuri medievale pentru flaut și harpă
C. Saint-Saens – Fantezia pentru flaut și harpă
E. Bozza – Image, flaut solo
C. Debussy – Syrinx, flaut solo
C. P. Basacopol – Fantezia pentru flaut și harpă
P. Chertok – Around the clock, harpă solo
Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole