Între manifestările programate cu prilejul „Anului omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii“ , Sectorul teologic‐educațional a organizat Concursul naţional de miniproiecte cu caracter misionar‐filantropic „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu”. Copiii din grupul de cateheză ai Parohiei cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Aurel Vlaicu, Protopopiatul Ortodox Orăştie, Episcopia Devei şi Hunedoarei, implicaţi în programul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor”, s-au implicat în proiectul: Calea postului ~ Scara virtuţilor de pe pământ la cer, activităţile din acest proiect fiind coordonate de către de preotul Avram Daniel.

Pe parcursul lunilor februarie – martie 2015, un număr de 28 copii au luat parte la mai multe activităţi teoretice şi practice legate de cunoaşterea istoricului comunităţii parohiei şi a bisericii parohiale din Aurel Vlaicu; catehizarea şi educaţia religioasă în viaţa parohiei noastre; păstrarea şi mărturisirea unităţii de credinţă ortodoxă; participarea activă la evenimentele din parohie.

Pe lângă catehezele despre importanţa misiunii în parohie şi mănăstiri sub aspect sacramental-liturgic, misionar-pastoral, cultural-educaţional, social-filantropic, susţinerea financiară a proiectului s-a făcut prin donaţii şi contribuţii benevole ale credincioşilor dar şi prin atragerea unor sponsori din comunitate. Copiii au pregătit buchete de ghiocei şi alte flori care vestesc venirea primaverii şi 200 de marţişoare din aţă şi ace pentru croşetat şi felicitări pe carton şi hârtie colorată asortată sub atenta supraveghere a voluntarilor. În comunitate aceşti elevi au învăţat să pregătească diverse reţete de post cu specific local. „Micii brutari“ au pregătit peste 150 de „Mucenici moldoveneşti” şi alte produse de post care mai pe urmă au fost împărţite celor 25 de persoane bolnave, vârstnice şi singure din parohie copiii dăruindu-le marţişoare , felicitările colorate şi flori. Vineri, 20 martie 2014, copiii ajutaţi de voluntari au gătit un meniu de post pentru un număr de 15 bătrâni de la Centrul rezidenţial pentru persoane vârstince coordonat de „Asociaţia Samaritenii orăştieni” din Orăştie.

În ziua de sâmbătă, 21 martie 2015 , a fost organizat un pelerinaj pentru tinerii din grupul de cateheză la Schitul „Duminica Sfinţilor Români” – Grădiştea de Munte. Tinerii au participat la Sfânta Liturghie, doamna Maria Alionescu, ctitor al schitului, a vorbit despre istoricul locului şi importanţa educaţiei religioase din familie, iar maica stavroforă le-a vorbit copiilor despre „ascultarea“ în mănăstire. Părintele duhovnic Eftimie le-a vorbit depre misionarismul monahal azi, solidaritătea misionară între parohie şi mănăstire în găsirea răspunsurilor la criza morală, socială, educaţională în care se află lumea secularizată de azi şi importanţa pelerinajului la mănăstiri.