Biblioteca Judeteana „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizeaza in ziua de 5 noiembrie 2015, ora 17.00, in incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d’Or, lansarea volumului de versuri „Cartea vietii – 60 poeme”, al poetului Stejarel Ionescu, volum aparut la Editura Maiastra din Tg Jiu, in anul 2015.
Stejarel Ionescu s-a nascut la 5 noiembrie 1955, in satul Uroi, orasul Simeria, din parinti intelectuali, mama contabila, iar tatal, tehnician normator. Studiile liceale le-a inceput la Simeria si le-a terminat la Colegiul National „Decebal” din Deva.
Primele poezii le-a scris in timpul stagiului militar. A lucrat la CFR, ca electromecanic, impiegat de miscare. Din 1976 a inceput sa colaboreze la presa vremii: „Drumul Socialismului” si „Lupta CFR”. A activat la Cenaclul „Ritmuri” din Deva, Cenaclul „Flacara” din Hunedoara si Cenaclul prin Corespondenta din Targoviste. Dupa decembrie 1989 a infiintat o societate comerciala cu profil de editura. Pana in 1997 a editat revistele „Amica – magazin” si „Antena – magazin”, precum si ziarul de opinie si cultura „Cetatea”. A colaborat, ca reporter-corespondent, la publicatiile: „Transilvania Jurnal”, „Palia”, „Cronica Romana”, „Curierul National”, „Romania libera”, „Focus Vest”, „A. M. Press”, „Lumea de azi” si „One Tv”. A continuat sa scrie atat poezie, cat si prezentari de carte si cronica plastica sau critica literara in publicatii ca: „Arges”, „Transilvania”, „Chronos”, „Lumina Lina” (SUA), „Lumina Divina”, „Vatra Veche”, „Basarabia literara”, „Lumea Romaneasca” (SUA), „Reflex”, „Onyx” (Dublin), „Agora literara”, „Ecouri literare”, „Provincia Corvina”, „Portal Maiastra”, „Oficial Media” din Targoviste, publicatie on-line la care este redactor-sef s.a.
Este membru al Ligii Scriitorilor din Romania si membru al Uniunii Ziaristilor din Banatul Istoric. A obtinut numeroase premii, diplome si distinctii: Premiul special „Dacica”, la Concursul de poezie originala, Costesti, 1983; Diploma de Onoare de la Asociatia Stiintifica pentru Consolidare Mediu Asociativ „Fiii Gorjului”, pentru intreaga activitate literara, Timisoara, 2013; Diploma de Participare la editia a XXVI-a la Simpozionul international „COLUMNA 2000” pentru intreaga activitate literara, 2013; Premiul II, la Concursul de poezie „Atelier 2014” , Clubul Cafeneaua literara si Fundatia „Semnal din Sud”; Premiul Casei Memoriale „Lucian Blaga” Lancram, la Festivalul International „Lucian Blaga”, 2014; Premiul III „Dropia de aur”, la Concursul National de poezie „Dor de Dor”, Calarasi, 2014; Premiul III la Concursul de Creatie Literara „ALMAGRI”, Constanta, 2014; Laureat al Festivalului International de poezie „Renata Verejanu”, Chisinau, 2014; Diploma de excelenta pentru profesionalism in jurizarea sectiunii de poezie „Dor de Dor”, jud. Calarasi; Premiul Editurii Vatra veche – „Cartea vietii”; Festivalul concurs de poezie religioasa „Credo”, Lapusna, ed. a XV-a.
A publicat urmatoarele volume de versuri:
„Trandafirii de roua”, 2000; „Tacere si singuratate”, 2002; „Somnul ingerului”, 2008; „Lacrima – un nume sfant”, 2008; „Arta de a fi” (antologie colectiva), 2009; „Dat’mi pace / dor de tara”, 2009; „Cu Dumnezeu prin hergheliile de cai”, 2010; „Iarasi mi se pregateste ceva” (ed. bilingva), 2012; „Dumnezeu ne poarta pasii prin hergheliile noptii”, 2013; „Drumul sihastrilor”, 2013; „Castelul de nisip”, 2013; „Suflet nemuritor” (antologie colectiva), 2013; „Pe drumul oaselor”, 2014; „Nemuritorii cuvintelor” (antologie colectiva), 20 4; „Paradigme virtuale” (antologie colectiva), 2014; „Rataciri in timp” (antologie), 2014; „Simbioze lirice” (antologie colectiva), 2014; „Calatorie in regatul cuvintelor” (antologie colectiva), 2014; „Nostalgii de toamna” (antologie colectiva), 2014; „Cartea vietii – 60 poeme”, 2015.
Cu prilejul acestei lansari, din volumul „Cartea vietii” va recita Mihai Bodogan.