A început recensământul

Recensământul populaţiei şi al locuinţelor a început astăzi şi se va încheia la sfârşitul lunii octombrie. Este cea mai amplă operațiune de acest gen desfășurată după 1990. Peste 100.000 de recenzori vor bate, de azi, la uşile românilor.

Recensământul populaţiei şi al locuinţelor se desfăşoară în perioada 20 – 31 octombrie. Primele date vor fi făcute publice la sfârşitul lunii ianuarie 2012. Chestionarele conţin informaţii despre fiecare persoană, despre locul de muncă, veniturile obţinute sau proprietăţile sale. Pentru prima dată românilor le va fi cerut şi Codul Numeric Personal, lucru ce îi nemulţumeşte pe unii. Autorităţile susţin însă că datele vor fi folosite doar în scopuri statistice.

Reprezentanţii primăriei Deva îi asigură pe localnici că recenzorii sunt oameni de încredere şi nu vor folosi datele personale ale acestora în alte scopuri. Pentru a nu avea surprize neplăcute, e bine să știți că aveți dreptul de a-i cere recenzorului să se legitimeze. Acesta va avea la el o mapă albastră cu însemnele recensământului, va purta pe reverul hainei o legitimaţie şi va avea la el cartea de identitate.

Recenzorii nu vor intra în locuinţele dumneavoastră decât dacă le cereți acest lucru. Pentru situaţiile de urgenţă puteți apela 112. Pe de altă parte, dacă refuzați să răspundeți la întrebări, sunteți pasibili de amenzi care pot ajunge până la 5.000 de lei.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole