Peste 400 de deveni primesc ajutor pentru încălzirea locuinței pe tot sezonul rece

10 familii sau persoane singure din municipiul Deva primesc ajutor de la stat pentru încălzirea locuinței pe tot parcursul sezonului rece (1 noiembrie 2022 – 31 martie 2023), după ce au depus cereri până la data de 20 noiembrie 2022 – potrivit cifrelor oficiale ale Serviciului Evidență și Plată Beneficii de Asistență Socială al Direcției de Asistență Socială Deva.
Valoarea totală a ajutorului acordat este de 105.630 lei. Majoritatea solicitanților (80%) utilizează gaze naturale, alți 13% combustibili solizi și/sau petrolieri, iar 7%, energie electrică.
Pe de altă parte, valoarea totală a suplimentului pentru energie de care beneficiază devenii care au depus cereri până în 20 noiembrie este de 15.720 lei. Aproape trei sferturi (72%) din totalul acestora utilizează energie electrică, în timpă ce 20% folosesc gaze naturale și alți 8%, combustibili solizi și/sau petrolieri.
Conform Legii consumatorului vulnerabil, dreptul la acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și suplimentului pentru energie este stabilit prin Dispoziție a Primarului, care conține (în anexe) numele și prenumele titularilor și venitul acestora, cuantumul ajutorului și perioada pentru care se acordă.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole