Precizări privind taxa de salubrizare în municipiul Deva

Prin HCL nr. 429/2022 a fost aprobată instituirea taxei de salubrizare pentru toți utilizatorii serviciului, persoane fizice și juridice, în municipiul Deva.
Primăria Municipiului Deva anunță locuitorii care locuiesc la case sau dețin case, persoanele juridice, instituțiile publice, că au obligația să depună declarația pentru stabilirea taxei de salubrizare până în data de 29 noiembrie 2022.
Declarația pentru stabilirea taxei de salubrizare se poate descărca și de pe site-ul Primăriei Municipiului Deva, accesând link-ul: https://www.primariadeva.ro/…/servicii_publice/formulare.
Declarația poate fi depusă fizic, la Direcția Taxe și Impozite a Primăriei Deva sau pe adresa de e-mail: salubrizare@primariadeva.ro.
Asociațiile de proprietari care au depus deja tabelele cu proprietarii de apartamente și numărul de persoane aferente sunt rugate să anunțe modificările care apar, pe adresa de e-mail: salubrizare@primariadeva.ro.
Taxa de salubrizare se plătește de către utilizatorii serviciului de salubrizare, proprietari ai imobilelor situate pe raza U.A.T Deva, respectiv:
• utilizatori casnici – persoane fizice sau juridice ce dețin în proprietate imobile cu destinația de locuință – 14,36 lei/persoană/lună
• utilizatori non-casnici – persoane fizice sau juridice ce dețin în proprietate imobile cu altă destinație decât cea de locuință – 373,1 lei/mc/lună.
Taxa de salubrizare se plătește la Primăria Deva – Direcția Taxe și Impozite și cu ordin de plată.
Pentru perioada 24 octombrie-31 decembrie 2022, taxa se va plăti până în data de 20 decembrie 2022.
IMPORTANT! Utilizatorii serviciului de salubrizare, persoane fizice, care nu depun declarația în termen vor fi taxați în baza verificărilor efectuate de către reprezentanți ai Primăriei Deva și a informațiilor primite de la operatorul de salubritate.
În ceea ce privește persoanele juridice care nu depun declarația, acestea vor fi taxate pentru cantitatea minimă de 1mc/lună.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole