Start la subvenția pentru căldură

Devenii care au nevoie de sprijin financiar de la primărie, pentru încălzirea locuinţei pot să depună deja cereri în acest sens. Astfel, de săptămâna trecută, de când s-a dat startul la depunerea cererilor şi până în prezent, 185 de locuitori ai Devei şi-au predat dosarele la Serviciul Public Local de Asistenţă Socială. Mai sunt aşteptaţi încă circa 2.500.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Deva, dacă anul trecut mai erau branşaţi la sistemul centralizat de termoficare circa 7.300 de cetăţeni deveni, în acest an probabil că mai sunt circa şase mii. Spre deosebire de anii trecuţi, circa 60 la sută dintre cei care solicită ajutor financiar pentru plata căldurii vor fi verificaţi de reprezentanţi ai Primăriei Deva.

Preţul gigacaloriei rămâne şi în acest an, la fel ca şi în 2010 de 174 de lei, preţ aproximativ egal cu cel pe care îl plătesc şi bucureştenii. Primăria Deva va asigura, de la bugetul local, sub formă de subvenţie diferenţa de circa 60 de lei pe gigacalorie. Aceşti bani vor merge către furnizorul de agent termic al reşedinţei de judeţ, Termocentrala Mintia.

Mai multe informaţii despre cuantumul ajutorului pot fi aflate de pe site-ul Primăriei Deva. Cei interesaţi să obţină de la primărie subvenţii pentru încălzire mai pot să îşi depună actele până în data de 15 noiembrie.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole