Vremuri grele pentru oamenii străzii

Zeci de oameni care n-au un acoperiş deasupra capului îngheaţă noaptea de frig pe străzile judeţului. Temperaturile tot mai scăzute din ultima perioadă le pun viaţa în pericol, însă nu în toate oraşele hunedorene funcţionează  adăposturi pentru oamenii străzii.

În oraşul reşedinţă de judeţ, nu există încă un adăpost funcţional. Autorităţile locale spun că nu pot face nimic deocamdată deoarece nu dispun de fondurile necesare. Aşa că proiectul există, dar lucrările la un spaţiu pentru oamenii fără casă vor începe cel mai probabil anul viitor.

Spre deosebire de Deva, la Hunedoara există un adăpost care, de când a dat frigul, este ocupat la capacitate maximă. Aici, seara, oamenii fără casă sunt primiţi, li se oferă o masă caldă, îşi pot face duş, iar periodic li se spală şi hainele. De asemenea, dimineaţa, înainte să plece, li se oferă şi micul-dejun.

Chiar dacă nici în Petroşani nu există un astfel de adăpost pentru oamenii străzii, primăria a găsit, totuşi, o soluţie. Într-un spaţiu de pe strada Constructorului a fost amenajată o încăpere în care să fie aduşi boschetarii găsiţi pe străzi, în nopţile în care temperaturile coboară cu mult sub zero grade.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole