Peste 70.000 de consultații gratuite, în anul 2022, în cabinetele medicale școlare din Deva

Potrivit datelor oficiale, mai mult de jumătate (57%) dintre cele 71.014 consultații înregistrate anul trecut au fost efectuate în cele două cabinete medicale care funcționează la Colegiul Național „Decebal”.
 Conform medicilor care își desfășoară activitatea în cabinetele medicale din școli și grădinițe, populația școlară în anul 2022 a fost de 7.971 de persoane.
Ponderea o reprezintă elevii din învățământul primar și gimnazial (câte 27% din total), în timp ce un sfert din totalul elevilor (25%) fac parte din învățământul liceal, mai puțin de o cincime (15%) o reprezintă preșcolarii, iar 6% – elevii înscriși în învățământul profesional.
 Rețeaua de medicină școlară a municipiului Deva este formată din 20 de cabinete medicale (dintre care două stomatologice), iar asistența medicală școlară este asigurată de 7 medici și 24 de asistente medicale, angajați ai Direcției de Asistență Socială Deva.
 Cabinetele școlare de medicină dentară funcționează la Colegiul Național „Decebal” (Corp A – Bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 22) și Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” (Strada Gh. Barițiu, nr. 2).
 Fiecărui cabinet îi sunt arondate mai multe școli și grădinițe, astfel încât toți preșcolarii și elevii înscriși la unitățile de învățământ din municipiu să aibă acces la consultații și tratamente stomatologice gratuite. Lista unităților de învățământ arondate cabinetelor școlare de medicină dentară a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 206/2019, care poate fi consultată pe www.primariadeva.ro, Secțiunea Consiliul Local.
Toți preșcolarii și elevii care frecventează cursurile unităților de învățământ preuniversitar din municipiul Deva beneficiază de consultații GRATUITE în cele 20 de cabinete de medicină generală și dentară care funcționează în școli și grădinițe.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole